onsdag den 18. januar 2012

Min højtelsket morfar

som er savnet, var skærdder af den "rigtige" slags. Jeg har så mange gode stunder gemt i mit hovede, fra min barndom. Bla, da jeg var så lille at jeg ikke fyldt for meget, sad jeg på bordet sammen med ham, når han skulle ri noget sammen. Så havde jeg min egen nål og stof. Senere lærte jeg at sy mit eget dukketøj, ligesom han syede til dukke også. Min søster og jeg havde det skønneset tøj som han syede. Jeg husker at der var en "tøjfabrik" (husker ikke navnet på den), hvor han kunne kommer og købe fra deres lager. Her var jeg ofte med ude og vælge stof.
Desværre mistede vi ham i 1994. Men jeg var så heldig at arve den "lille" af hans skræddersakse. Min mor den store. Hun er også en meget kreativ dame.
I dag var jeg i stof 2000 og stod og så på sakse. Fandt en skræddersaks af stål. Stor og tung som min. Ville lige se om jeg skulle erhverve mig en ny, da morfars har fået et svagt punkt. MEN prisen afgjorde at det skulle jeg ikke.... hold nu fast. Kroner 1195,00 vil de have for en ny. Jeg forhørte mig om det var muligt at få sleben en saks proffesionelt..... Ja det er det for den rørende sum 30 - 50 kr. Så i kan sikkert godt regne ud, hvad jeg vælger.

5 kommentarer:

 1. Jeg har en faktisk to sakse magen ved den du viser, en stor og en mindre. Hold op er de virkelig så dyre, jeg byttede mig til dem for en stor efeu ;-)

  Kram Marlene

  SvarSlet
 2. Pas godt på dem. Skal de slibes så gå i den næmeste stof 2000

  SvarSlet
 3. Dejligt minde ;0) Det var dælme da heldigt at den kan slibes ;0) Du kan jo næsten få et lille hønsehus for den pris saksen koster.

  Marlene : Da har du da lavet en super byttehandel ;0)

  SvarSlet
 4. Dejligt med gode minder :-)) Og kender det også alt for godt med sløve sakse der liiiige skulle bruges til noget andet end stof... Tak for tippet om stof 2000..

  SvarSlet
 5. Dejlig historie, nu ved vi hvorfra din kreative stofevner (vist et nyt ord, jeg der fandt på) stammer fra :o)
  Ville også vælge at få den gamle slebet.

  SvarSlet