Sider

lørdag den 8. marts 2014

Påskekylling m/opskrift (redigeret)

Jeg fandt et billed af disse skønne kyllinger på Pinterest sidste år. Desværre fulgte der ikke en opskrift med. Så jeg måtte lave min egen ud fra et billede. Med hjælp fra Emilie er der nu kommet et opskrift.HÆKLEDE FUGLE

Materialer:

        Hæklenål

        Garn der passer til hæklenålens størrelse

        Stoppenål til at hæfte med

Fremgangsmåde:

NB! fuglen består af to cirkler, der først hækles hver for sig. Dernæst hækles disse to cirkler sammen.

Lille cirkel (hoved):

Lav en magisk ring og start næste omgang med 2 lm (=svarer til 1 stgm). Hækl 12 stgm omkring den magiske ring. Saml cirklen ved at hækle en km ind i den øverste lm. Fjern hæklenålen fra løkken og bryd garnet ca. 10 cm fra løkken. (13 m)
 
Stor cirkel (krop):

Lav en magisk ring og start næste omgang med 2 lm (= svarer til 1 stgm). Hækl 16 stgm omkring den magiske ring. Afslut omgangen med 1 km og start næste omgang med 2 lm, hækl en stgm ned i den første lm,  Hækl 2 stgm ind i hver m, til der er 5 m tilbage (fra første omg).  Lad løkken være på hæklenålen. Nu skal de to cirkler samles -dette gøres ved at sætte løkken fra den første cirkel på hæklenålen (løkken fra kroppen sidder stadig på) Løkken fra hovedet trækkes nu ignnem løkken fra den store cirkel (kroppen) Hækl en lm. Forsæt ved at hækle 1 fm i 1 .maske på den lille cirkel (masken under løkken der blev hæklet ind i den 2. løkke).
 Forsæt ved at hækle 2 fm i hver maske på den lille cirkel, men start med 1  fm, 3 lm (næb) der samles med 1 fm i den sidst hæklede m i på cirklen, *2 fm i  hver m*. Gentag fra *-* indtil der er 3 m tilbage på første cirkel
 Saml første og anden cirkel (hoved og krop) ved at hækle 1 fm i 4. fm fra den første samling.  Hækl 1 fm i den næste m. Hækl yderligere 2 fm omkring luftmaskerne du startede 2 omg med. (på kroppen) Nu skal halen hækles: Hækl 4 lm og saml dem ved at hækle 1 fm i 2. m fra nålen. Forsæt ved at hækle 1 fm i hver lm (dette bliver halen) og afslut med 1 km i sidste m (der hvor du startede med at hækle de 4 lm). Hækl 1 km i hver m hele vejen rundt cirklen til, du kommer til lige under næbbet. Bryd garnet (lad ca 10 cm stå være til at sy samlingen sammen med). Hæft ender og voila – 1 stk. lille fugl er nu færdig! 
Stor tak til Emilie http://haandlavetkarma.blogspot.dk/ for at sidde ved siden af mig og skrive ned, imen jeg hæklede. Tak til Julie http://muselberg.blogspot.dk/ og Hanne http://madebyblack.blogspot.dk/, for at test hækle for mig.
Hvis det ikke skal ende som min skål..... så anbefaler jeg at der hæftes undervejs.
        Rigtig god fornøjelse.

21 kommentarer:

 1. Tusind Tak for at dele den skønne opskrift

  SvarSlet
 2. Det er en rigtig fin lille kylling, tak for DIY. Jeg kan dog ikke finde ud af at få lavet næbbet. Har prøvet flere gange, men det giver ikke rigtig mening.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Irene
   Tak for din tilbagemelding. Det er korrekt, der manglede den del med næbbet.
   det er nu redigeret.
   Beklager.

   Slet
 3. Sikke et fint arbejde. Hvor heldig du har været med hjælp undervejs og så deler opskriften.
  Den vil jeg lige se på og så forsøge mig en gang i løbet af den kommende uge.

  Tak for kikket på din fine blog :o)

  SvarSlet
 4. må jeg da klart prøve de er så fine...

  SvarSlet
 5. Sikke fine de er :-)
  Dem vil jeg nok afprøve, hvis jeg kan nå det, med alle de andre planer om påskepynt jeg har :-)
  Kh Christina

  SvarSlet
 6. Tak for en nem opskrift ☺ her er mit svar på dem https://m.facebook.com/FrkRandlov/photos/pb.651701711523880.-2207520000.1395560585./803449136349136/?type=1&source=54 ☺

  SvarSlet
 7. Hvor fine - tak fordi du deler. Har lige hæklet 3 til morgenkaffe

  SvarSlet
 8. Jeg har ikke hæklet så meget. Skal man hækle fastmasker først i den eller bare stangmasker.
  Vh Bettina
  Sigrunbettina@hotmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Stangmasker i stedet for de typiske fastmasker. :-)

   Slet
 9. Tusind tak for at dele denne skønne opskrift. Jeg har linket til dig fra min blog :-)
  http://garngrammatik.dk/gratishaekleopskrifter/mellemsvaere-opskrifter/lynhurtigt-paaskepynt/

  Kh. Louise
  www.garngrammatik.dk

  SvarSlet
 10. Min mor hæklede sådan nogle påskekyllinger engang(35år siden)og jeg har ledt efter opskrift på dem. Skønt jeg har endelig fundet opskriften.... Tak

  SvarSlet
 11. Super sød opskrift. Jeg har fået den idé, at jeg vil hækle to sammen og sætte pind i, så de kan stå i blomsterne ... men min hjerne vil ikke lige arbejde med - jeg kan ikke finde ud af at lave "den omvendt", så den bliver pæn når den er syet sammen. Kan du hjælpe? På forhånd tak.

  SvarSlet
 12. tusind tak for den fine opskrift, nu vil jeg hækle en masse og dele dem ud for at glæde andre.
  hilsen fra Anne Margrethe

  SvarSlet
 13. Hvor er de fine. Jeg er temmelig uerfaren mht hækling. Vil du ligge en video op evt på YouTube? så kan det være jeg også kan få held af at hækle dem. :)

  SvarSlet
 14. Hvor er de fine men jeg kunne godt bruge en video af hvordan man laver dem jeg er endnu ikke så skrap til at hækle

  SvarSlet